Opening ‘loopbanen’ Kalendijkgebied

Tussen zwembad Olympos en het az Sint-Blasius bevindt zich het ‘Kalendijkgebied’. Voor sommigen een onbekend stukje bos, maar het gebied leent zich perfect om te joggen of mooie wandelingen te maken. Daarom sloeg de stad Dendermonde, het az Sint-Blasius en Sport Vlaanderen de handen in elkaar om er ‘loopbanen’ te lanceren.

Sport Vlaanderen zet naast vele andere sportieve projecten in op het stimuleren van werknemers om meer te bewegen tijdens en/of na de werkuren. Onder het motto: ‘Fitte werknemers zijn betere werknemers’ werden daarom eerder dit jaar de bewegwijzerde ‘loopbanen’ gelanceerd. Met dat nieuwe concept krijgen werknemers de kans om tijdens te middagpauze of na het werk te wandelen, joggen of lopen zodat ze aan voldoende beweging komen. “De loopbanen vertrekken altijd aan een bedrijf of op een bedrijventerrein en bestaan uit één of meerdere lussen. Een startbord geeft aan hoe de route eruitziet en hoe lang ze is. Alle routes en lussen zijn aangegeven met een aparte kleur”, zegt schepen van Sport Lien Verwaeren (CD&V).

Dendermonde opent nu ook een loopbaan in het Kalendijkgebied. Daarbij zijn twee vertrekpunten: aan Zwembad Olympos en aan het az Sint-Blasius. “De blauwe route is 2 km en de oranje 4,4 km lang. De loopbaan in het Kalendijkgebied staat vanaf nu voor iedereen ter beschikking. Door de stijgende coronacijfers kon er geen officiële opening plaatsvinden. We hopen om in het voorjaar van 2022 de loopbaan officieel te kunnen openen.”

Kaartje (c) Stad Dendermonde.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.