Opendoek brengt theater naar Dendermonde

OPENDOEK, de koepel van het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel, presenteert nog tot en met 30 september, in samenwerking met meer dan 100 steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel, een zomer vol theater. In Dendermonde is er een smartphonespel en kunnen dialogen beluisterd worden op de bankjes aan de Brusselse Forten.

“Het coronavirus riep het culturele leven een halt toe. OPENDOEK bleef niet bij de pakken zitten. Bij het begin van het theaterseizoen was de onzekerheid over de festivals te groot dus ging OPENDOEK meteen aan de slag om voor een publiek met honger naar cultuur een alternatief te bedenken. Ook de onzekerheid over de mogelijkheid tot reizen, de voorzichtige opstart van activiteiten en een broodnodige relanceplan lagen aan de basis voor Toch Theater. OPENDOEK koos ervoor om zoveel mogelijk liefhebbers met hun passie te laten bezig zijn, om zoveel mogelijk verbindingen te maken tussen steden en gemeenten en lokale gezelschappen en artiesten. Begin maart lanceerde OPENDOEK een inspiratiegids die theatergezelschappen en individuele artiesten op weg moesten zetten. Deze zomer presenteren we het resultaat”, zegt Joke Quaghebeur.

Toch Theater:

  • Het Bankje: een podcast project met theaterdialogen in 118 steden en gemeenten (Gavere, Geraardsbergen, Herzele, Kruisem, Nazareth, Ninove, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem, Zwalm, Deinze, Eeklo, Laarne, Lievegem, Sint-Laureyns, Zelzate, Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Kruibeke, Lebbeke, Lokeren, Sint-Niklaas, Wetteren, Wichelen, Zele)
  • Het genootschap van de vreemde vogels: een smartphonespel voor het hele gezin in 10 steden (Aalst en Dendermonde)
  • Toch Theater op locatie op onze festivallocaties (Hasselt, Aarschot en Westouter)
  • Theater in je buurt (lokale initiatieven tussen gezelschappen en steden en gemeenten) (Het Schoolgeluid)

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.