Oost-Vlaamse recreatiedomeinen blikken terug op een zomer vol beleving

Het officiële zomerseizoen op de Oost-Vlaamse provinciale recreatiedomeinen is voorbij. Tijd om de cijfers onder de loep te nemen. En die cijfers zijn goed.

De bezoekersaantallen stegen opnieuw nagenoeg overal, behalve in Het Leen. Het slechte weer zat daar voor iets tussen. Het weer had ook invloed op het aantal waterrecreanten; het aantal topdagen langs het water bleef beperkt. Golf en padel zijn nog steeds razend populair, maar de piek van vorig jaar is er vanaf. De bezettingscijfers van de verblijfsaccommodatie bewijzen dan weer dat toch nog heel wat mensen in eigen land verbleven deze zomer. De zomerkampen in De Boerekreek tot slot waren zoals andere jaren succesvol. “Sinds 2020 verleggen de domeinen de focus meer en meer naar belevingsactiviteiten: kleinschalige events, workshops, animatie, zoektochten en wandelingen. Dat wordt gesmaakt door het publiek. Dat zien we ook aan de bezoekerscijfers die, ondanks het slechte weer en de beperkende maatregelen, toch goed zijn”, zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen.

Nieuwdonk werkte dit jaar voor de eerste keer en met succes met een afgesloten betalende zwemzone. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen en het beschikbare personeel konden telkens tussen 400 en 1.200 mensen in het water. “De zwemzone was deze zomer zes keer volzet. Het aantal topdagen is dus beperkt geweest, met als belangrijkste reden opnieuw het slechte weer. Datzelfde geldt voor het zwembad van Puyenbroeck. Het aantal zwemmers indoor kon de tegenvallende zomer voor het buitenbad niet compenseren. Niet enkel het slechte weer, maar ook blauwalg speelde de domeinen parten: tussen 8 en 15 september moest de zwemzone in Nieuwdonk verplicht sluiten. Ook De Boerekreek en De Gavers kampten met blauwalgen. Deze laatste moest het strand sluiten van 3 tot 11 augustus en op 25 en 26 augustus.”

Foto (c) Provincie Oost-Vlaanderen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.