Noor Cleemput U14 girls D-MON Hockey geselecteerd voor BeGold district trainingsprogramma

Het BeGold-district trainingsprogramma van de Koninklijke Belgische Hockeybond heeft als opzet jonge, getalenteerde U13 en U14-spelers te ontdekken en hen te begeleiden in hun verdere ontwikkeling. D-MON Hockey greep als jonge club zijn kans en vaardigde vier spelers af. En met succes: de jonge Noor Cleemput is geselecteerd om mee te trainen.
“Toen de Koninklijke Belgische Hockeybond bij de clubs zijn oproep lanceerde om spelers af te vaardigen voor het BeGold-district trainingsprogramma, kregen we de feedback dat het wel heel ambitieus zou zijn om hier als jonge club met beperkte infrastructuur op in te gaan”, vertelt voorzitter Pierre Samyn. “Maar we wilden onze kans wagen en geloven in het talent van onze spelers én de professionele omkadering die we in die korte tijd hebben kunnen opbouwen.”
Het BeGold-district programma zet in op sportieve ontwikkeling, vriendschappelijke banden tussen de verschillende jeugdspelers, BeGold waarden (teamspirit, respect, inzet en bescheidenheid), fun en de wil om als speler te groeien. Per district (in België zijn er in totaal zes districten) mogen veertig kinderen deelnemen. Na de verschillende rondes blijven er 14 spelers en twee keepers per district over. “Op basis van ons aantal leden, mochten we maximaal vier (drie spelers en een keeper) afvaardigen. In overleg met de trainers, coach en sportieve cel hebben we een selectie gemaakt op basis van techniek, spelinzicht en inzet”, vertelt Samyn. “Ze hebben onze club alle vier met enorme inzet vertegenwoordigd, en we zijn bijzonder fier op elk van hen! Noor werd geselecteerd en traint nu mee in ‘The White District’, bestaande uit de provincie Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Een bijzondere prestatie! Tussen de districten onderling vinden ook een aantal wedstrijden plaats.”
In mei 2022 vinden de District Days plaats, een toernooi waar scouts van BeGold Nationaal aanwezig zijn om de potentiële spelers te ontdekken voor het volgende seizoen en verdere trainingsprogramma’s. Hoe het Noor bevalt? “Ik ben blij dat ik van de club de kans heb gekregen om naar de selectiedagen te gaan. Ik speel nog maar 2,5 jaar hockey, dus de kans was klein dat ik erbij zou zijn, maar ik heb alles gegeven wat ik had en ben er voluit voor gegaan. Ik ben dan ook super blij dat ik geselecteerd ben! De trainingen van het District zijn intensief, maar ik leer heel veel bij. Ik wil dit mee terugbrengen naar de club, zodat ik samen met mijn vriendinnen van de U14G nog beter kan worden.”
Foto (c) D-MON Hockey.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.