Nieuwe uitbater cultuurcafé gevonden

De zoektocht is voorbij: het cultuurcafé van CC De Biekorf heeft een nieuwe uitbater! Het gaat om Ingrid Van Gijzeghem uit Lebbeke die de fakkel zal overnemen van Rudy van Biesen.

Ingrid is een gedreven en sympathieke dame die met veel zin voor initiatief deze uitdaging aangaat. En de nieuwe uitbater is alvast enthousiast: “Corona deed iedereen even nadenken over hoe snel iets kan veranderen dat als normaal versleten wordt. Eens gaan drinken, eten, een fuif, optredens, zelfs naar de cinema gaan was iets dat tot een ver verleden behoorde.
Iedereen zat in zijn cocon achter een mondmasker en nieuws was er enkel nog op TV.  Onze wekelijkse vrijdagnamiddag met nieuws van Lebbeke bij Rudy, werd dan ook verstoord door ‘verplicht gesloten’, en deed ons inzien wat sociaal contact waard is.”

Tijdens de lockdown passeerde dan de oproep voor een nieuwe concessionaris van het Cultuurcafé in CC De Biekorf. “Na enig overleg met familie en vrienden, besloot ik de sprong te wagen en diende ik mijn kandidatuur in. Ik wil van het cultuurcafé nog meer een plaats maken voor jong en oud (die jong zijn in gedachten). De speeltuin, een speelhoekje, het terras (in winter overdekt), een springkasteel (in de zomermaanden), een leuke kaart voor ieder met dorst, en naderhand een hapje voor ieder met honger. Daarbij dan nog de waaier van activiteiten die de komende maanden in CC De Biekorf plaatsvinden. Vergeet ook de bib niet, de muziekacademie,… je moet echt niet van Lebbeke weg om een tof café te vinden voor de kids en voor jezelf.”

In het cultuurcafé kan iedereen van dinsdag tot zaterdag terecht vanaf 14 u en elke zondag van 14 tot 17 u voor koffie met taart.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)