Nieuwe loopomloop in Wieze

Door Rias Smismans, een inwoner van Wieze, werd aan het schepencollege een casestudy overgemaakt over de aanleg van een loopomloop in Wieze.  Het schepencollege kon zich vinden in deze casestudy en de loopomloop werd gerealiseerd.

De omloop start aan de kruising van de Sasbaan met de Laerestraat. Hier werd een infobord geplaatst om de start aan te geven. “Vervolgens loop je door de Laerestraat, over het natuurleerpad, langs de Kloosterstraat om opnieuw in de Sasbaan aan te komen. De route heeft een afstand van 2,5 km. Deze afstand is ideaal om te starten met joggen. Zo kan je sporten en genieten van de natuur perfect combineren” zegt Goedele Uyttersprot (N-VA), schepen van Sport en Leefmilieu.

“Het natuurgebied aan de Sasbaan was de ideale plek voor een loopomloop in Wieze, het is zeer aangenaam om dicht bij het dorpscentrum in de natuur te kunnen lopen!  Enkele kleine aanpassingen die ik suggereerde aan het schepencollege maakten het gebied perfect om te gaan joggen. Hierdoor verbeterde ook de verkeersveiligheid voor wandelaars aan de Sasbaan”, zegt Rias Smismans. Ook de nabijgelegen school kan van deze loopomloop gebruik maken.

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)