Nieuwe lichting Oost-Vlaamse HIB-ambassadeurs

UNIZO beloonde vier handelaars uit onze streek met het HIB-label. HIB staat voor Handmade In Belgium en is een bekroning voor zij die ambachtelijk produceren.

“Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar lokale, originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. De term ‘ambachtelijk’ is, in tegenstelling tot Frankrijk, in België niet beschermd. Iedereen kan zichzelf ‘ambachtelijk’ noemen. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekennen”, klinkt het.

Bij HIB-ambassadeur Dilewyns, brouwer van het Vicaris bier, in Dendermonde ontvingen 13 ambachtelijke ondernemers een HIB-label uit handen van directeur UNIZO Oost-Vlaanderen Jos Vermeiren en gedeputeerde Leentje Grillaert. Het Handmade In Belgium-label (of kortweg HIB-label) is een jaarlijks vernieuwbaar ambassadeurslabel ontwikkeld door UNIZO. Met het HIB-label wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker zetten. “Ik wil UNIZO feliciteren met dit initiatief. Het is belangrijk dat die beroepen in de kijker gezet worden, want ambacht vergt kennis en kunde en dat verdient ons respect”, zegt gedeputeerde Leentje Grillaert. “Zelfs in de voorbije moeilijke periode is onze HIB-community met 10% uitgebreid. De 13 nieuwe HIB-ambassadeurs komen bovenop de 150 Oost-Vlaamse ondernemers die voordien het authenticiteitslabel al ontvingen. Het ambacht zit duidelijk in de lift”, volgens Jos Vermeiren.

Onderstaande ondernemers uit onze streek mochten een HIB-label in ontvangst nemen:
Meubelen Ter Schoote – An Waterschoot – Dendermonde
Ijshoeve Nicky – Nico Meert – Lebbeke
Goût Fou – Justine Lanoo – Zele
Brouwerij Dilewyns – Claire Dilewyns – Dendermonde

Foto (c) Unizo Oost-Vlaanderen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.