Nieuwe fietspaden voor Bevrijdingslaan

In Dendermonde vernieuwt een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer 4 kilometer aan oude fietspaden langs beide zijden van de Bevrijdingslaan (N416). Dat moet zorgen voor een comfortabelere en veiligere fietservaring. De werken duren tot het einde van het jaar. Fietsers passeren op het fietspad aan de overkant, gemotoriseerd verkeer kan doorgaans in beide richtingen passeren langs de werken.

“De aannemer vernieuwt 4 km aan oude fietspaden langs beide zijden van de gewestweg (N416) tussen de Heerlijkheidstraat en de Lindestraat”, zegt Jef Schoenmaekers van AWV Oost-Vlaanderen. “De oude betonverharding wordt vervangen door een aangename asfaltverharding en oneffenheden worden aangepakt. Dit moet zorgen voor een comfortabelere en veiligere fietservaring. De aannemer werkt in twee fasen en werkt per kant. Tot half november werkt hij aan het fietspad richting Wichelen. Van half november tot midden december werkt hij aan de kant richting Dendermonde.”

Voetgangers kunnen altijd de werfzone passeren. Fietsers rijden op het fietspad aan de overkant van de werfzone dat tijdelijk wordt ingericht als dubbelrichtingsfietspad. “Wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)