Nieuwe dementievriendelijke wandeling

Wereld Alzheimerdag op 21 september 2021 gaat in Buggenhout niet onopgemerkt voorbij. De werkgroep ‘dementievriendelijke gemeente’ gaf op Het Gemeentehuis de aftrap van het project ‘Dementie: ik zie, ik zie wat jij niet ziet!’.

Het project benadert dementie vanuit een kunstig oogpunt als basis voor een openluchttentoonstelling in 2022. En er was ook de inhuldiging van de nieuwe dementievriendelijke wandeling in het centrum. Deze zal ingewandeld worden door de bewoners van de woonzorgcentra, leden van de werkgroep en vrijwilligers.

Daarnaast is er op 22 september om 9u30 in de theaterzaal van GC De Pit een gratis filmvoorstelling ‘Kapsalon Romy’. “Oorspronkelijk stond er een andere voorstelling op het programma en ook in ons infomagazine maar door onvoorziene omstandigheden hebben we de voorstelling moeten aanpassen. Deze voorstelling is speciaal voor de leerlingen van de laatste graad secundair onderwijs en geïnteresseerde inwoners van Buggenhout. Er is een nabespreking met dr. Firmin De Brandt en Debbie Meskens”, zegt schepen Nadine Sertijn (CD&V). “De werkgroep zit niet stil en organiseert nog twee activiteiten. In oktober volgt een rolstoeltoegankelijke boswandeling en in november een theatervoorstelling ‘vergeet mij niet’ in GC De Pit.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)