Nieuw stuk van Toneelgroep Gustaaf duurt exact één minuut

Eind januari staat toneelgroep Gustaaf weer op de planken met een nieuw stuk. “Bloemekee” heet het deze keer, en ook nu weer is het geschreven door regisseur Yves Heymans. “Eigenlijk duurt het verhaal maar een minuut”, legt hij uit. “Maar in een minuut kan er heel veel gebeuren. Het kan de belangrijkste minuut van je leven zijn. Al is dat misschien wel waar van elke minuut.”

“En in die minuut zit iemand met een “bloemekee” te wachten, op een bankje ergens op een perron. Op wie zit hij te wachten? En waarom? Zijn gedachten schieten alle kanten uit. Er komt een lach voorbij en een traan, zoals we van Gustaaf gewend zijn. Maar er is ook muziek en dans. En dingen waarvan hij zich afvraagt of hij die nog wel mag zeggen. Tot de minuut weer voorbij is.” Gustaaf staat bekend voor zijn originele locaties. Deze keer spelen ze in zaal ‘De Mespel”, in Mespelare. “De inrichting van de zaal, met ramen in het midden, past perfect bij het stationsgevoel dat we zochten. We kunnen nog niet alles verklappen, maar ons publiek zal vanaf het begin merken hoe we die ruimte perfect kunnen inzetten.”

“Bloemekee” is te zien op 26, 27 en 28 januari in de Mespel (Mespelarestraat 68a), telkens om 20u. Kaarten via www.toneelgustaaf.be

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.