Nieuw platform verbindt makkelijk lokale overheden en plaatselijke leveranciers

Kmo’s passen vaak voor overheidsopdrachten. Ze kijken aan tegen de administratie. Daarom ontwikkelden Unizo Oost-Vlaanderen en Provincie Oost-Vlaanderen met de steun van intercommunale DDS Regioleverancier Oost-Vlaanderen. Het is een eenvoudig systeem om offertevragen van lokale besturen makkelijk te kunnen koppelen aan leveranciers uit de regio.

Om de band tussen gemeentebesturen en lokale ondernemingen te versterken, werkt intercommunale DDS mee aan het gloednieuwe project Regioleverancier van Unizo Oost-Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen. Op dit online platform kan een lokaal bestuur snel een offertevraag (tot 139.000 euro, exclusief btw) publiceren voor handelaars en bedrijven in de streek. Deze lokale ondernemingen kunnen zich op een eenvoudige manier kenbaar maken als potentiële leverancier en maken zo meer kans om een opdracht binnen te halen. Onderzoek toont aan dat slechts bij 34% van alle aanbestedingen in ons land een kmo als winnaar uit de bus komt. Regioleverancier Oost-Vlaanderen kan dit cijfer opkrikken.

Hans Knop, voorzitter van DDS beaamt dat het gebruiksgemak van dit nieuwe medium een groot voordeel is voor zowel besturen als bedrijven: “Kleinere bedrijven kijken vaak aan tegen de administratie die bij een overheidsopdracht komt kijken. Ook voor gemeenten betekent het organiseren van offerteaanvragen een aanzienlijke administratieve last. Regioleverancier Oost-Vlaanderen daarentegen is een eenvoudig systeem dat makkelijk de vraag van lokale besturen kan koppelen aan aanbieders in de streek.”

“Mede door corona is het voor kleine bedrijven tegenwoordig niet evident om het hoofd boven water te houden. Vandaar dat alle vier de streekintercommunales van Oost-Vlaanderen overtuigd waren om de krachten te bundelen in dit project dat de lokale economie ondersteunt”, aldus Kris Dooms, algemeen directeur van intercommunale DDS.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich gratis registreren op www.regioleverancier.be

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.