N-VA breekt een lans voor extra Horeca-uitrusting voor Zaal Orangerie te Opdorp

N-VA Buggenhout pleitte voor extra horeca-uitrusting voor het gemeentelijk patrimonium Zaal Orangerie in Opdorp. “Via een bevraging bij de gebruikers van Zaal Orangerie kunnen de grootste noden officieel worden opgelijst en aangepakt”, zegt gemeenteraadslid Ward Vranken.

De Orangerie werd in 2013 opgeleverd als een nieuwe polyvalente zaal en cafetaria voor Buggenhoutse verenigingen en particulieren met een capaciteit voor 250 personen. “Sinds de voltooiing wordt dit gemeentelijke gebouw zeer frequent gebruikt. Aangezien het gemeentebestuur bij de vernieuwing van de Orangerie in 2013 geen concurrentie wilde creëren bij de Opdorpse/Buggenhoutse horeca, werden de cafetaria en de bijkeuken tot een minimum herleid”, zegt gemeenteraadslid van de oppositie Ward Vranken (N-VA). “De afgelopen maanden kregen we verschillende reacties van frequente Orangerie-gebruikers die stellen dat de situatie van de Opdorpse/Buggenhoutse horeca sinds 2013 drastisch is gewijzigd. Diverse verenigingen pleiten daardoor voor een uitbreiding van de horeca-uitrusting van Zaal Orangerie. Met N-VA Buggenhout willen we verenigingen bijtreden door het voorstel te agenderen op de gemeenteraad.”

De huidige horeca-uitrusting is voorzien voor +/- 50 personen en bestaat onder andere uit: keramische kookplaat, ijskast, microgolfoven, dampkap, 10 kleine tafels, 60 cafetariastoelen, 40 zaalstoelen, 14 podiumstukken. “Het moet eenvoudiger worden om de Orangerie te gebruiken voor een eetfestijn, concert, wandeltocht, receptie, tentoonstelling, quiz, enz. Als de horeca-uitrusting en het meubilair wordt uitgebreid zal het gemeentelijk patrimonium nog optimaler worden gebruikt”, besluit Vranken. De bevoegde schepen wil ingaan op het voorstel van N-VA om een bevraging te lanceren bij de verenigingen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.