Muziekkiosk kreeg opknapbeurt

Twee jaar geleden werd de blauwwitte muziekkiosk uit de tuin van CC De Biekorf even uit zijn natuurlijk habitat gehaald voor herstellingswerken. Die opknapbeurt is inmiddels afgerond.

“We zijn heel blij met deze renovatie” aldus schepen van Cultuur, Maria van Keer (CD&V). “In 1895 al kocht het toenmalige Lebbeekse gemeentebestuur de kiosk over van de harmonie Sint-Cecilia voor 300 oude Belgische franken. Hij werd toen telkens op locaties gezet waar iets te doen was. Dat kon alleen maar omdat hij volledig uit hout bestaat, en dus heel makkelijk demonteerbaar was. De tand des tijds heeft echter vat gekregen op dat hout, wat maakt dat een renovatie aan de orde was. De cultuurdienst diende een lijvig dossier in en kreeg 8000 euro subsidie om een deel van de herstellingskosten te dragen. Het totale kostenplaatje komt immers neer op 50.000 euro.”

Het hout werd vernieuwd en opnieuw geschilderd. De kiosk werd ook behandeld tegen houtworm en schimmel en kan eindelijk terugkeren naar de tuin van het cultuurerf. “Daar vervult de kiosk een belangrijke gemeenschapsrol”, aldus burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V). “De leerlingen van de academie kregen er vaak buiten les, de bib houdt er voorleesmomenten en ook jongeren vinden er makkelijk hun weg naartoe. We zijn dan ook tevreden dat de kiosk die rol opnieuw kan opnemen en opnieuw voor verbinding kan zorgen op het cultuurerf.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.