Moeder- en kindcentrum op campus Zele az Sint-Blasius

Zwangere vrouwen kunnen sinds 1 juli voor de opvolging van hun zwangerschap ook op campus Zele van az Sint-Blasius terecht, bij de gynaecoloog, de kinderarts, de zwangerschapscoach en de borstvoedingsdeskundige.

Alle zwangerschapsonderzoeken, zoals een bloedafname, een echo, en een controle van de harttonen aan de monitor, kunnen in Zele plaatsvinden. Ook ouders van een jong kind kunnen vanaf 1 juli in Zele terecht bij een kinderarts, wanneer dat nodig is. Het moeder- en kindcentrum heeft een rustige en kindvriendelijke wachtruimte en een fris, aangenaam raadplegingslokaal. Ook de onderzoeken en eventuele medische beeldvorming kunnen in Zele plaatsvinden, meestal aansluitend aan de raadpleging.

“We zijn blij dat we aanstaande mama’s en jonge ouders nu ook op onze campus Zele kunnen begeleiden”, zegt dokter Ivo Corthouts, kinderarts. “De campus in Zele is een rustige en gemoedelijke campus, met korte wachttijden en een warme sfeer. De bevalling kan plaatsvinden op campus Dendermonde, waar het verloskwartier is uitgerust met de meest hoogstaande en veilige technologie, en de kraamafdeling jou en je partner alle mogelijke comfort biedt.” De campus Zele krijgt de komende jaren een nieuwe impuls, met een uitbreiding van de raadplegingen, en een volledige nieuwbouw, waarvoor de werken in 2022 starten. De campus bevat ook een volwaardige dienst medische beeldvorming en een dialyse-eenheid.
Praktisch:

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)