Minister Weyts investeert € 102.025 in Vrije Basisschool De Minnestraal in Lebbeke

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 102.025 in Vrije Basisschool De Minnestraal in Lebbeke. “Als onze kinderen op 1 september terug naar school gaan, dan willen we voor hen allemaal een kwaliteitsvolle plaats”, zegt Weyts. “Dus investeren we deze regeerperiode € 3 miljard in schoolgebouwen – nog meer dan in de vorige regeerperiode”.

De Vlaamse Overheid investeert in schoolinfrastructuur: deze regeerperiode wordt er € 3 miljard euro uitgetrokken, nog eens € 500 miljoen meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. Schoolbesturen kunnen deze financiële steun goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. “Als ouders weer voor de schoolpoort staan, dan beseffen ze al te goed dat investeren in scholenbouw gelijkstaat met investeren in onderwijskwaliteit, in onze kinderen, in de toekomst”, zegt Weyts.

Dat betekent ook goed nieuws voor Lebbeke. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 102.025 in Vrije Basisschool De Minnestraal in Lebbeke. Concreet gaat het om: algemene renovatiewerken. “Het moet ons als inwoners van Lebbeke verheugen dat de Vlaamse Regering oog heeft voor ons onderwijs en daarom deze investeringen in onze Lebbeekse scholen doet,” zegt fractieleider Reinout De Mol (N-VA). “Met onze schepen van Onderwijs, bevoegd voor de Lebbeekse scholen, zorgen we voor een goed gemeentelijk onderwijs dat alle kansen biedt aan de Lebbeekse kinderen.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.