Middenstand Opdorp Leeft sponsort keuken voor Orangerie

Middenstand Opdorp Leeft (MOL) schenkt 10.000 euro aan de gemeente voor de inrichting van een nieuwe keuken in de Orangerie in Opdorp.

“Het is de eerste keer dat een vereniging geld geeft aan de gemeente”, zegt schepen Geert Mannaert (CD&V). “Het is eigenlijk een schenking van 10.000 euro aan het Opdorps gemeenschapsleven, want waar moeten de verenigingen vandaag naartoe? Deels in de kantine van Rangers kunnen ze terecht, toch is dat niet voldoende, vandaar de vraag om in de Orangerie meer activiteiten te organiseren. Door de aanbouw van een keuken is dat mogelijk. Veel organisaties gingen door in Madelon en daaruit blijkt dat een keuken zeker handig is. Onze technische dienst zorgt voor de werken. Nadien zullen de twee zalen apart gehuurd kunnen worden, met of zonder keuken. MOL neemt ook een deel van de opvolging op zich.”

MOL-voorzitter Erik Coppens legt uit hoe de vereniging tot de beslissing is gekomen. “We zijn niet over 1 nacht ijs gegaan”, zegt hij. “We dachten eerst aan het plaatsen van een container, maar hebben het anders opgelost. We komen met een kleine toog in de kleine zaal en een grotere toog in de grote zaal. Met de nodige frigo’s. De Orangerie wordt nu niet gebruikt als feestzaal. Ze zal na de werken beschikbaar zijn voor alle verenigingen in Buggenhout.” De werken starten komende lente.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.