Met Jommeke op zoek naar het verdwenen hoefijzer

Jommeke is helemaal in de ban van het Ros Beiaard. ‘Het verdwenen hoefijzer’ ligt in de winkel en heel de zomer kan je in Dendermonde een interactieve wandel- en fotozoektocht doen. Zo ontdek je samen met Jommeke de mooiste plekjes van de stad en de legende van het Ros Beiaard.

Wanneer een archeologisch team in Dendermonde een gouden hoefijzer opgraaft, is Filiberke ervan overtuigd dat het ooit toebehoorde aan het beroemde Ros Beiaard. Samen met Jommeke trekt hij naar de mooie stad om de vondst te bewonderen. Wanneer ze toekomen in Dendermonde blijkt dat de waardevolle schat verdwenen is… hun zoektocht brengt hen in contact met de vele mooie plekjes en enkele kleurrijke personages in Dendermonde.

Het nieuwe album kan je zelf ook met de hele familie of met je klas/vereniging actief beleven tijdens een interactieve wandelzoektocht. Vertrekpunt is de inkomhal van de dienst Toerisme in het mooie Stadhuis van Dendermonde. “Het eindpunt kunnen we uiteraard niet verklappen. Gouden hoefijzers op de grond tonen de weg naar tien mooie stops op het parcours.  Op elke locatie vind je een uniek fotomoment, zijn er doe-opdrachten en kan je op zoek naar een verborgen letter. Wie aan het einde van de zoektocht het codewoord kan ontcijferen en het verdwenen hoefijzer heeft gevonden, maakt kans op een mooie prijs. En intussen uiteraard de leukste foto’s delen op Instagram of andere socials.”

“Dit is weer een mooi voorbeeld van creatieve city marketing waar Dendermonde zo goed in is”, vertelt schepen van Toerisme Dirk Abbeloos (CD&V). “We zijn heel blij met dit Jommekesalbum over de legende van het Ros Beiaard. Het is tegelijk een universeel Jommekesverhaal en toch op-en-top Dendermonds. We voorzien trouwens een gratis album voor al onze 3e en 4e-jaars van het lager onderwijs. En met deze wandelzoektocht kunnen jong en oud op een leuke manier onze stad én de geschiedenis van het Ros Beiaard ontdekken.”

Van 1 juli tot 31 augustus kan iedereen de wandelzoektocht komen beleven in Dendermonde. Plannetjes met alle informatie en doe-opdrachten zijn gratis verkrijgbaar bij de dienst Toerisme (Grote Markt) en de bibliotheek (Kerkstraat 111) van Dendermonde. Met kinderen doe je ongeveer anderhalf uur over deze wandeling.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.