Op vrijdagavond 30 april werd de meiboom opnieuw gerecht in Wieze. Schepen van Cultuur, Maria Van Keer (CD&V), is verheugd: “Dankzij een goede samenwerking met de meiboommaatschappij “Samen Sterk” enerzijds en de gemeente Lebbeke anderzijds kunnen we vanaf vrijdag 30 april opnieuw genieten van deze prachtige traditie!”

Dankzij de deskundige hulp van ons brandweerkorps valt de meiboom vanaf dan te bewonderen op het Wiezeplein. “In 2022 hopen we het plaatsen van de boom in een feestelijk jasje te kunnen stoppen. Nóg mooiere vooruitzichten dus!” Omdat dat feestgedruis nog even moet wachten, zorgde de gemeente Lebbeke in samenwerking met Samen Sterk, de Oudheidkundige Kring Wieze, de Vereniging voor Vreemdelingenverkeer Wieze en de hulp van Pasar voor een creatieve oplossing! “Die samenwerking resulteerde in een fietstocht (met behulp van QR-codes) van +/-20 km in en rond Wieze. Op verschillende plaatsen in Wieze en omgeving (Wieze-Denderbelle-Herdersem) staat een bord met informatie over de meiboomtraditie. Alle info over deze fietstocht vind je op https://www.lebbeke.be/meiboomplanting. Liever toch met de auto? Geen probleem, ook mensen die minder mobiel zijn, kunnen de meiboomroute bezoeken. Er is immers een aangepaste routebeschrijving opgenomen in de brochure. Die is trouwens verkrijgbaar bij de handelaars in Wieze en omgeving, in de bibliotheek en in de nieuwe boekenkastjes.”

Tenslotte organiseert ook Pasar (i.s.m. de bibliotheek) nog een heuse meiboomselfiewedstrijd! Wie een originele foto van zichzelf aan de meiboom neemt en deze mailt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan een verrassingspakket winnen. De wedstrijd loopt van 1 mei 2021 tot en met 30 juni 2021. Begin juli worden de winnaars bekendgemaakt.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)