Maatregelen om veiligheid te verhogen in park Kerkwijck

Het lokaal bestuur Hamme besliste om in park Kerkwijck een aantal maatregelen nemen met als bedoeling om de veiligheid te verhogen, vandalisme te vermijden en de afvalproblematiek aan te pakken.

“Aan de speeltuin en de speelweide komen grotere vuilnisbakken. Voorlopig werden er alvast twee afvaleilanden van VERKO geplaatst”, klinkt het. “In het bosgedeelte van het park worden de kiosken, picknicktafels, infoborden en vuilnisbakken verwijderd. De grote linde gaan we beschermen tegen wortelbetreding, dit om takbreuk en het afsterven van de boom te voorkomen. De bestaande bescherming rond de rode beuk wordt hersteld. De huidige kruidentuin wordt omgevormd naar een sneukeltuin. Aan het grasplein (kant bib), aan de kleuterspeeltuin en langs de promenade komen extra zitbanken.”

Er zullen ook enkele ingangen worden afgesloten. “Deze aan de Hospitaalstraat en aan de bibparking blijven zeker open. Onze diensten zullen enkele herstellingswerken uitvoeren en tijdens het plantseizoen bijplanten waar nodig. Verder blijft het onderhoud in de vertrouwde handen van Spoor 2.”

Foto (c) Gemeente Hamme.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)