Lokale politie focust tijdens Week van de Handhaving op zwerfvuil en sluikstort

Van 4 tot 10 oktober 2021 vindt de Week van de Handhaving plaats. Dit jaar focust de lokale politie van Lebbeke-Buggenhout op zwerfvuil en sluikstort.

“Zwerfvuil en sluikstort kosten de overheden handenvol geld dat veel nuttiger kan besteed worden. Ook de milieu-impact is niet gering. Denk maar aan dieren die verstrikt geraken in zwerfvuil of zwerfvuil dat via het veevoeder in magen van koeien terechtkomt. Al het materiaal dat in zwerfvuil en sluikstort terechtkomt, is bovendien verloren voor recyclage. Tenslotte storen inwoners zich er heel erg aan. Lokale overheden krijgen veel klachten, het frustreert diegenen die het goed doen en het zorgt voor een onveiligheidsgevoel”, zegt Charo Reper van de politiezone Lebbeke-Buggenhout.

Tijdens deze week zal de politie in samenwerking met de gemeenten Buggenhout en Lebbeke extra controles uitvoeren, overtreders aanspreken en beboeten, maar ook positieve acties belonen. “Vermijd een boete door je afval in de vuilnisbak te gooien. Zwerfvuil vergaat trager dan je denkt. En in sommige gevallen zelfs nooit. Wil jij ook de strijd aangaan tegen zwerfvuil? Ontdek op www.mooimakers.be wat je allemaal kan doen. Alle beetjes helpen! Bedankt om het overal proper te houden! #samenproper.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)