Linten en kraanvogels als symbool van verbondenheid

In december vorig jaar plantten enkele medewerkers van het az Sint-Blasius een rode beuk als herdenkingsplaats voor iedereen die een dierbare verloor tijdens de coronacrisis. “De rode hartjesbladen roepen iedereen op om hartelijk te blijven en voor elkaar en onszelf te zorgen. Ondertussen staat er ook een zitbank bij de boom. Zo is het echt een plek om tot rust te komen, te reflecteren of te gedenken”, zegt Ingrid Baert van az Sint-Blasius. De dienst zingeving en pastorale zorg nodigde iedereen, die tijdens de coronacrisis afscheid heeft moeten nemen van een geliefde, uit om een lint te knopen in de takken van de boom.

“Zo gaan we de zomer in met een boom vol eerbetoon aan de overledenen die we missen en met een gevoel van warme verbondenheid. In onze inkomhal op campus Dendermonde hangt sinds kort een kleurrijke constructie in de lucht. De dienst zingeving en pastorale riep een paar weken geleden alle medewerkers van az Sint-Blasius op om ‘een senbazuru’ te maken: 1.000 papieren kraanvogels die aan draden hangen. Volgens een Japanse legende brengt het vouwen van deze 1000 kraanvogels geluk in het leven. Het inspireerde ons om in tijden van onzekerheid vast te houden aan hoop, geloof, vrede, geluk en gezondheid.”

Kraanvogels zijn bijzondere vogels: ze zoeken elkaars gezelschap en blijven een leven lang bij elkaar. “In deze bizarre tijden nemen wij een voorbeeld aan de kraanvogels en steunen we elkaar nog meer dan anders. Doordat vele personeelsleden van verschillende afdelingen mee kraanvogels vouwden, zijn we door deze senbazuru symbolisch en letterlijk met elkaar verbonden.”

Foto’s (c) Az Sint-Blasius.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.