Leerlinge GO! talent legt coronajaar vast in beklijvend filmpje

De opdracht in de les Nederlands luidde: ‘Wat ’n jaar’. Het voorbije jaar werd ons leven onder andere door de lockdown en het afstandsleren compleet overhoop gegooid. Om een beter inzicht te krijgen over hoe tieners dit ervaren, dienden de leerlingen uit 7BKG een vlog te maken over hun eigen ervaringen.  Marie Constance (18), laatstejaarsstudente richting Kantoor in GO! talent te Dendermonde, nam haar camera en maakte een emotionele, pakkende videoboodschap die vastlegt hoe de lockdown zijn tol eiste.

Voor velen onder ons was het een hels schooljaar, maar vooral voor Marie Constance was de voorbije periode een zware beproeving. Ze verloor haar opa en haar beste vriendin. In haar filmpje legt ze ook uit hoe ze worstelde met eenzaamheid, een depressie en angst.  Ze vertelt dat ze met niemand echt kon praten, dat ze vooral op zichzelf was aangewezen en hoe de natuur de afgelopen periode haar vriend werd.

“Toen ik de opdracht kreeg, was het voor mij onmiddellijk duidelijk hoe ik dit zou doen,“ zegt Marie Constance. “Story telling is mijn passie, dus mijn camera is nooit veraf. Toch was de opdracht best zwaar omdat ik in het diepste van mezelf moest graven. Maar ook al gaat dit over mijzelf, ik ben ervan overtuigd dat veel jongeren zich hierin zullen herkennen. Ik hoop dat ik voor hen een voorbeeld kan zijn om open te communiceren over de lasten die je draagt, om bepaalde taboes te doorprikken en toch in jezelf te blijven geloven. Je mag nog 100 keer diep vallen, zolang je maar terug durft recht te staan. En vooral: het is oké om niet oké te zijn.” aldus Marie Constance.

Voor haar leerkracht Nederlands, Katrien Meysman, kwam dit filmpje heel hard binnen. “Het is voor niemand een gemakkelijk jaar geweest, maar ik denk dat we nog steeds niet goed beseffen welke impact het heeft gehad op onze jongeren. In onze school hebben we oog voor alle mogelijke talenten, dus deze opdracht mochten de leerlingen dan ook helemaal zelf invullen. De creatieve en open manier waarop Marie Constance haar verhaal brengt, toont dan ook dat zij bruist van talent. Ze heeft me echt emotioneel geraakt en meerdere kippenvelmomenten bezorgd. Ondanks de trieste ondertoon ben ik heel blij dat ze dit heeft aangedurfd. Ik weet dat ze droomt van een carrière in de media en wij zullen haar daar absoluut in steunen. Hopelijk is dit een springplank naar een mooie, veelbelovende toekomst”, sluit Katrien af.

Het filmpje van Marie Constance kan je bekijken via: https://youtu.be/dHQlLWUAITk

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.