La Confiance brengt koekjeskookboek uit

Het ene koekje is het andere niet, zoveel is duidelijk. En daarom brengt koekjesfabriek La Confiance een koekjeskookboek uit.

La Confiance is de Dendermondse speculoosbakker die met liefde voor traditie een authentiek familierecept uit 1924 met echte roomboter en uitgelezen kruiden weer tot leven brengt. Koekjesbakkerij Maison La Confiance gaat in Brugge verder op hetzelfde elan met een breed aanbod van klassieke en minder klassieke koekjes die ter plaatse op ambachtelijke wijze gebakken worden in het atelier bij de winkel in de Wollestraat. “Bezoekers stappen er zomaar binnen midden in het bakproces en snuiven letterlijk de sfeer op”, zegt Leo Borms van La Confiance. “Welsmakende ingrediënten en doorgedreven expertise en passie liggen aan de basis van dit artisanaal concept. Er gaat bijzondere aandacht naar het gebruik van lokale producten. Met trots draagt men er het Handmade in Brugge-label dat inspirerende plaatselijke ondernemers verenigt en hun vakkennis in de verf zet.”

Koekerellen, dat is de titel van het Maison La Confiance-boek en het wordt meteen de term voor wie thuis het lekkers van het huis wil bakken. “De hobbyist met de tips en trucs van de meester-bakker. In enkele hoofdstukken leer je de knepen van het vak. Basiskennis zonder meer. Koekerellen onthult de geheimen van ingrediënten als boter, suiker, noten, eieren of vanille. Do’s en don’ts vormen de finesses van het metier. Die moet je kennen!” Verhalen over soppen, het bewaren of het samenspel met koffie zorgen voor een goedlachse achtergrond. “Het boek bevat zo’n 40 recepten. Daarbij zijn de favorieten uit de koekjesdoos als lukken, Brugse kletskoppen of kattentongen. Wie het wat exclusiever wil, kan de oven warmen voor romia’s of spiegeltjes. De smakelijke foto’s van Johan Blommaert laten je niet alleen het water in de mond krijgen, vaak zit er ook een presentatietip in vervat. Houten lepels uit het Brugse Lepelhuis of Keramiek van Sophie vormen een uitnodigend decor.”

Het boek is zowel online als bij de boekhandels te verkrijgen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.