Kunstwerk Cubes heeft plaats aan de Schelde in Appels

Het lokaal bestuur besloot vorig jaar een kunstwerk aan te kopen van Luc De Man, Cubes #130 getiteld. Dat kunstwerk past in een reeks van een tiental werken verspreid over België. Het werd geplaatst op zijn definitieve bestemming aan de Schelde in Appels.

“Menselijke creaties en ongebreidelde ingenieuze overmoed gaan steeds in dialoog of in gevecht met de puurheid en de ontembare kracht van de natuur. Dat is het uitgangspunt van de sculpturen van Luc De Man die hij maakt uit diverse materialen zoals hout, marmer en staal. De oerkrachten, de natuur en de organische vormen worden gereduceerd tot een bol, spiegel of de rij van Fibonacci, terwijl de menselijke activiteit wordt teruggevonden in het ultieme streven naar de perfecte kubus”, zegt schepen van Cultuur Els Verwaeren (N-VA).

Luc De Man exposeerde onder andere al in Gent, Maastricht, New York, Seattle, München, Poznań en Venetië. Cubes #130 is onderdeel van de reeks kubussen waarin Luc De Man op zoek gaat naar de balans tussen de natuur en de mens. “Twee jaar geleden kreeg de kunstenaar de gelegenheid om een van zijn kubussen permanent te installeren aan de Scheldedijk in Wetteren. De locatie bleek perfect: de aanwezigheid van de rivier versterkt de beeldspraak en geleidelijk ontstond het idee om met dit project verder te gaan en het de naam te geven ‘Cubes@DeSchelde’. Cubes #130 is het tweede werk dat binnen dit project een definitieve plaats krijgt aan de oevers van de Schelde.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.