Gaat het Bloemencorso dit jaar door? De vraag die menig Sint-Gillisnaar zich stelt. Bij het corsocomité staan ze te popelen om een nieuwe versie van de stoet te organiseren.

“Het corso speelt zich quasi volledig buiten af. Mogen we dromen? Het zou als het ware het grote bevrijdingsfeest van Sint-Gillis kunnen worden. En dus hebben wij de voorbije weken en maanden naarstig verder gewerkt aan de voorbereiding van het 70ste Bloemencorso”, zegt Frankie Van Beveren van het corsocomité. “De wilskracht is er bij de corsogroepen meer dan ooit. Maar de clubkas, die ziet er iets minder uit. Daar zit dus de uitdaging voor onze 70ste corso: centen. We hielden een taartenslag om geld in het laatje te brengen.”

Het thema van de 70ste Bloemencorso is “Wat een dag”. Ter gelegenheid van het jubileum werd een nieuw logo ontworpen. “We willen ons op een modernere en attractieve manier aan de buitenwereld laten zien. Het nieuwe logo is een realisatie van Studio Magnolia, het komt op al onze briefwisseling en publiciteit. We wachten nog heel even af. Maar als de stoet er komt dan kiezen we dit jaar een bloemenprins en -prinses. De verkiezing is bestemd voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Wie interesse heeft, kan zich inschrijven door een leuke, bloemige foto of fleurig filmpje van zichzelf in te sturen en te argumenteren waarom hij of zij een goede bloemenprins of -prinses zou zijn. Een jury zal de inzendingen beoordelen en de geschikte kandidaat kiezen. Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..”

Het corsobier dat vorig jaar werd gebrouwen is deze zomer ook opnieuw beschikbaar. “Onze groepen zijn volop in voorbereiding. Het is onze absolute betrachting om 5 september 2021 uit te rijden. Onder welke vorm ook. Als een Bloemencorso in openlucht in september nog niet kan, wanneer dan wel?”, zegt Dieter Mannaert, voorzitter van het corsocomité. “Achter de schermen zijn we volop in de weer om een aantal nieuwe onderstellen te maken voor de sponsorwagens. Tevens gaan bij alle groepen de knollen opnieuw in de grond. De bloemenvelden worden aangelegd.”

Foto (c) Corsocomité.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)