Klimaattoer langs acht stopplaatsen

De medewerkers van de milieu- en groendienst van Buggenhout sloegen de handen in elkaar en stippelden een klimaattoer uit. “Op die manier kan u te weten komen waar er in Buggenhout aan het klimaat gewerkt wordt. Wat weet u over de klimaatveranderingen? Bent u een expert die zijn kennis eens wilt testen? Of wilt u meer te weten komen? Ga dan mee op pad met ons!”, verduidelijkt schepen van Leefmilieu Geert Hermans (CD&V).

Op zaterdag 11 september 2021 organiseert het lokaal bestuur in samenwerking met de milieuraad een klimaattoer. “Er is de keuze uit een fietstocht (17km) of een wandeltocht (7.2km) die langs verschillende stopplaatsen passeert. U krijgt telkens een woordje uitleg bij deze stopplaatsen. Als u goed luistert, vindt u vast het antwoord op alle vragen en keert u misschien wel naar huis met een leuke prijs! Er zijn 8 infoplaatsen namelijk Orangerie, Dries, Keerpuntbos, Lentepark, De Academie, Buggenhoutbos, het recyclagepark en de Hooilaarthoeve. De wandeltocht zal 4 van de 8 infoplaatsen aandoen. Start en aankomst zijn voorzien aan GC De Pit om 13u30, 13u45 en om 14u”, klinkt het.

De volgende items komen aan bod tijdens deze klimaattoer: de positieve impact van een betere biodiversiteit. Hommels en bijen en ecosystemen hebben geen geheimen meer voor u, Curieuzeneuzen: hoe, wat en waarom?, het bos en nieuwe uitbreidingen, vergroenen en ontharden, energiemaatregelen, recycleren en hergebruiken en korte keten en duurzame landbouw. Inschrijven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met volgende gegevens: naam, telefoonnummer, inschrijving voor fiets- of wandeltocht + uur, of telefonisch een plaatsje boeken via 052 33 95 11.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)