Kim Van Cauteren (N-VA): “Snelle vervanging ramen gemeenteschool wel mogelijk”

De vervanging van de ramen en deuren van de gemeenteschool in Zele is uitgesteld. Gemeenteraadslid van de oppositie Kim Van Cauteren (N-VA-Zele Vlakaf) ontdekte nu dat er wel degelijk een versnelde subsidiëring mogelijk is.

Kim Van Cauteren, fractieleider N-VA – Zele Vlakaf legt uit: “Ik informeerde bij het kabinet van Vlaams Minister Ben Weyts (N-VA) en vernam dat er versnelde subsidiemogelijkheden zijn voor het vervangen van buitenschrijnwerk. Hier zijn geen zware administratieve dossiers aan verbonden en de werken kunnen zeer snel uitgevoerd worden. Vermoedelijk was de meerderheid hier niet van op de hoogte, maar ik zal dit signaleren en hopelijk tekenen ze hier alsnog op in.”

De zware besparingsronde komt er onder andere doordat de energiekosten maal vier gegaan zijn. Het niet vervangen van de buitenramen en -deuren van de gemeenteschool is dus in deze geen logische keuze. Het zou immers een enorme besparing op de energiekosten opleveren. “De subsidies werden in het leven geroepen om de luchtkwaliteit in de klassen aanzienlijk te verbeteren tijdens de COVID-19-periode. Het versneld vervangen van het buitenschrijnwerk is dus niet alleen energiebesparend, het zal ook de luchtkwaliteit van onze kinderen verbeteren. Het is bewezen dat een te hoge CO2-concentratie een negatief effect heeft op de leerprestaties van de leerlingen. We roepen dus op om hier zo snel mogelijk werk van te maken”, besluit Kim Van Cauteren.

Foto (c) N-VA – Zele Vlakaf.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.