Kermis in Uitbergen met gevuld programma

Het is kermis in Uitbergen en het organiserende comité zorgde voor een goedgevuld programma.

“Toen in 2020 een groep van “jonge mensen” zich aan boord heeft gehesen om mee met de anciens de kermis een vernieuwend élan te geven. Het klikte meteen en was het signaal voor de anciens om het volkste vertrouwen te geven aan deze nieuwe generatie”, zegt Marc Duquet. “Nieuwe mensen, nieuwe ideeën, nieuwe initiatieven kregen aandacht. Bar Bergina, Jogging, boogschieten, fototentoonstellingen over “Helden van bij ons”, Oldtimer Geko tour, minder traditionele (vee) jaarmarkt, straatvoetbal, volksspel, kaarting, wielerewedstrijden,…. Ja, de kermis 2021 wordt een heus “dorpsfeest” met een programma van vrijdag tot maandag, en met voor ieders wat. In dit programma wordt “Bar Bergina” alvast de blikvanger van vernieuwing. Voor jong en oud, hedendaagse muziek maar ook terug in de tijd met klassiekers uit de periode van de golden sixties tot de eeuwwisseling.”

Als de weergoden dit keer Uitbergen niet in de steek laten, dan kan de Berlaars deelgemeente met septemberkermis tonen wat het echt in petto heeft. “Gezelligheid, vriendschap, sfeer, ambiance en veel kermisplezier. De werkgroep onder leiding van Christophe Van Gyseghem, voorzitter Dorpsraad Uitbergen vzw en werkgroepvoorzitter Arlette De Kerpel hebben er alvast goeie hoop op.”

Op zondag 5 september is er een Cyclotocht met vertrek aan taverne De Zwaan, op vrijdag 10 september opent de fototentoonstelling Helden van bij ons, een dag later is er een levend kickervoetbaltornooi, een kermisschieting, een barbecue, een schlagerfestival en een kermisworp. Op zondag 12 september plannen de organisatoren een ontbijt, een oldtimertocht, een aperitiefconcert, een snoeploop en een kermisjogging. Maandag 13 september tenslotte staat er een eucharistieviering, een kinderjaarmarkt, een kippenkaarting en een wielerwedstrijd op het programma.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)