Voetbalclub KAV Dendermonde is zwaar getroffen door het besluit van het schepencollege om het Ros Beiaardstadion na volgend voetbalseizoen te gebruiken om er een nieuwe sporthal te bouwen.

“KAVD wordt op straat gezet en dient zijn Ros Beiaardstadion te verlaten. Zijn B-trainingscomplex moet zij zelfs met onmiddellijke ingang ontruimen”, zegt Kris Verberckmoes van het bestuur van KAV Dendermonde. “We protesteren formeel tegen de manier waarop het schepencollege onze club, met zijn 110 jaar de oudste sportvereniging van Dendermonde, verdrijft uit het mythische Ros Beiaardstadion. Er is voorafgaandelijk geen overleg gevoerd. Het schepencollege nodigde ons uit nadat zij haar besluit had genomen. Dat is een omgekeerde wereld. De oplossing van het probleem van de huisvesting van andere sportclubs gaat integraal ten koste van 1 club.  Deze oplossing kan ook worden bereikt zonder dat KAV Dendermonde moet geslachtofferd worden.”

Op 28 mei was er een intentieverklaring tot fusie, maar de gesprekken met KV Sint-Gillis sprongen intussen af. “Het schepencollege heeft nog niet eens de moeite gedaan om bij ons na te gaan of deze fusie nu inderdaad is afgesloten vooraleer verregaand te besluiten”, zegt Verberckmoes nog. “Om te tonen dat we in ons stadion willen blijven zetten we een petitie op onder het motto “Red het Ros Beiaardstadion – ook het B-terrein moet behouden blijven”. Ondanks de zeer korte tijdspanne en corona hebben meer dan 1.600 mensen deze petitie ondertekend, een bewijs dat er een breed draagvlak is voor onze werking.” De petitie werd aan burgemeester Piet Buyse overhandigd.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)