Kaartje en kaarsje in plaats van drink op de Gentsesteenweg

Geen nieuwjaarsdrink voor de buren van de Gentsesteenweg, wel een presentje in de brievenbus.

“Met de opbrengst van het straatfeest in de Gentsesteenweg, dat bij ons begin september plaatsvindt, trakteren wij de mensen uit onze straten in januari tijdens een nieuwjaarsreceptie”, zegt Pascal Putteman. “Omdat dit opnieuw niet kan doorgaan hebben wij besloten om op een creatieve manier de mensen een fijn 2022 toe te wensen. We hebben 325 kaartjes laten drukken en hebben bij elk kaartje een kaarsje gestopt. In dit kaarsje zat een verborgen boodschap van onze mascotte Eddy de kabouter, die al onze toffe buren een gelukkig nieuwjaar wenst!”

De voorbereidingen hebben toch wel wat uren in beslag genomen. “325 kaarsje uit elkaar halen, de boodschap bevestigen en het kaarsje terug monteren. We hebben in alle brievenbussen van de Gentsesteenweg,  Krijgem, Sint-Christianastraat en Donckstraat 1-40 zo een kaart gestopt. Daarnaast hebben wij er ook een deel aan onze buren van het woonzorgcentrum in onze straat bezorgd.

Ook hen waren we niet vergeten! We hopen dat we op deze manier een klein beetje licht en warmte in buurt hebben kunnen brengen. Maar we kijken toch uit naar het moment dat we elkaar terug kunnen ontmoeten!”

Foto’s (c) Pascal Putteman.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)