JUVENTUS SCHOONAARDE | Ruben Matthijs: “Ik hoop op nog meer goals en assists”

Ruben Matthijs is nieuwkomer, maar wist zijn stempel meteen te drukken op het seizoensbegin bij Juventus Schoonaarde. Hij scoorde al drie keer voor zijn club. De laatste twee treffers het voorbije weekend op het veld van Waasmunster.

“De wedstrijd tegen Waasmunster was zeker geen makkelijke”, volgens Ruben Matthijs. “In het begin was het zoeken naar ons spel. We kwamen meer in de match en scoorden op de juiste momenten. Ik denk dat dit resultaat vooral te danken was aan het collectieve en de mentaliteit die we op het terrein brachten.” Schoonaarde heeft twee overwinningen geboekt in de eerste drie wedstrijden. “Ik denk dat we met 6 op 9 niet kunnen klagen en zo mee zijn vooraan in het klassement. Als we streng zijn had onze eerste match een onnodig puntenverlies tot gevolg maar we hebben er goed op gereageerd met twee overwinningen. We hopen nu verder te bouwen op onze goede vorm.”

Had je het verwacht om in de basis te staan en drie keer te scoren bij de start van de competitie? “Neen zeker niet”, zegt Matthijs. “Ik kwam naar Schoonaarde zonder al te grote verwachtingen, omdat het mijn eerste stappen zijn in het volwassenenvoetbal. Natuurlijk grijp ik elke kans die ik krijg, maar zoals het nu loopt had ik het zeker niet verwacht. Eerst en vooral is er tevredenheid. Ik ben blij dat ik de ploeg kan helpen en dat ik al 3 keer de juiste speler op de juiste plaats was. Ik hoop op nog meer goals en assists. Ik geniet van elke week en ik zie wel wat het seizoen mij zal brengen. Als ploeg denk ik dat we ons niet aan doelstellingen moeten vastklampen, maar dat we ons spel week op week dienen te verbeteren en blijven werken om uiteindelijk op het einde te staan waar we willen staan.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.