Met intussen 270 aangesloten jeugdspelers mag Jong Sint-Gillis, de jongste voetbalclub van Dendermonde, van een geslaagde start spreken. In september begint de club aan haar vijfde voetbalseizoen.

Voor volgend seizoen is de club nog op zoek naar versterking voor de twee jongste leeftijdscategorieën. Daarom organiseert Jong Sint-Gillis op woensdag 19 mei tussen 16.30 uur en 18.00 uur een Duiveltjesdag op het kunstgrasterrein aan de sporthal van Sint-Gillis. Jongens en meisjes, geboren in 2015 en 2016, die een keer van de voetbalsport willen proeven, kunnen er op een speelse manier kennis maken met de sport en de club aan de hand van een heuse voetbalkermis.

“Onze club onderscheidt zich van andere clubs omdat wij alleen focussen op jeugdvoetbal”, klinkt het bij woordvoerder Bart Van Belle. “We hanteren een moderne voetbalvisie en bieden onze spelers onder meer trainingen en wedstrijden op kunstgras, extra techniektrainingen, een uitgebreid kledijpakket, een jong en gemotiveerd trainerskorps, medische begeleiding,…”

“In een recente doorlichting van onze club kregen we lof voor de familiale sfeer en de duidelijke sociale en sportieve visie die de club hanteert. Het is een bevestiging van het feit dat onze club goed bezig is en dat we op de ingeslagen weg verder moeten gaan,” aldus Van Belle. Deelname aan de Duiveltjesdag is gratis, maar de club vraagt om organisatorische redenen wel om op voorhand in te schrijven.

Inschrijven kan via de website van de club www.jongsintgillis.be/duiveltjesdag.

Foto (c) Jong Sint-Gillis.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)