Jong N-VA kaart slechte toestand station Dendermonde aan

Jong N-VA Dender vatte post in het station van Dendermonde. Met een ludieke actie kaartten de jongeren de slechte staat van het station aan nu blijkt dat de renovatie ervan door de NMBS opnieuw voor 3 jaar wordt uitgesteld. Voorzitter van Jong N-VA Dendermonde Jan Vanhove verduidelijkt: “Het station van Dendermonde is amper toegankelijk voor personen met een beperking, tijdens een regenbui staat de hele gang onderwater en het onkruid groeit op sommige perrons tot boven de knieën. De vele pendelaars en studenten verdienen meer comfort. Er is geen ruimte voor uitstel.”

Nog niet zo lang geleden kwam het nieuws naar buiten dat de aanvang van de vernieuwingswerken aan het station van Dendermonde opnieuw voor drie jaar worden uitgesteld. Normaliter dienden deze al in september aan te vangen, maar daar kwam niets van in huis. De plannen liggen al sinds 2012 op tafel, maar werden telkens verschoven. Nochtans is volgens Jong N-VA Dender een dringende aanpak door de NMBS broodnodig. De jongeren stellen dat in eerste instantie de perrons niet autonoom toegankelijk zijn voor personen met een beperking. Er zijn namelijk enkel vaste trappen om de perrons te bereiken. “Dit is niet meer van de 21ste eeuw en al zeker niet voor een dergelijk belangrijk en veelgebruikt station als dat van Dendermonde.”

Daarnaast kaarten de jongeren eveneens de bouwvallige staat van de perrons en de gang ernaartoe aan. Deze gang staat namelijk geregeld onderwater na een regenbui. Om dit laatste aan te kaarten, plaatsten de jongeren enkele emmers in de gang onder de sporen om het overtollige water op te vangen. “Als de NMBS en de minister op zich laten wachten om eindelijk de slechte staat van het station van Dendermonde aan te pakken, moeten we zelf creatief zijn om niet met natte voeten op de trein te moeten stappen,” zegt Jong N-VA Dender voorzitter Brent Roelandt.

Foto (c) Jong N-VA Dender.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.