Jommeke in de ban van het Ros Beiaard

Vlaamse stripheld gaat op avontuur in Dendermonde

Het lokaal bestuur Dendermonde is een samenwerking aangegaan met de Standaard Uitgeverij om een bijzonder verhaal rond het Ros Beiaard uit te brengen. Het stripalbum zal in juni in de winkel liggen.

De Ros Beiaardommegang is uitgesteld naar 2022, maar Jommeke beleeft deze zomer wel een avontuur met de Vier Heemskinderen. Het verhaal zal niet alleen de (jonge) lezers kunnen bekoren, ook Dendermonde kijkt vol verwachting uit naar de komst van een van Vlaanderens bekendste striphelden. Het album vormt een mooie aanvulling op het bestaande aanbod aan stadspromotie. Dendermonde en zijn Ros Beiaardtraditie kunnen zo op een laagdrempelige manier ingang vinden bij een breed publiek. Aan de lancering van de strip zullen ook leuke acties gekoppeld worden voor de lokale schoolgaande jeugd. Dit alles zal ongetwijfeld bijdragen aan de verdere spanningsopbouw naar de hoogdag op 29 mei 2022.

Het verhaal - geschreven en getekend door striptekenaar Gerd Van Loock - is een klassiek Jommekes avontuur geworden. Professor Leybaert, een archeoloog en rasechte Dendermondenaar die samen met zijn drie broers nog een van de heemskinderen is geweest in de befaamde ommegang, vindt tijdens een opgraving aan de monding van de Dender een groot gouden hoefijzer. Voor de professor het ultieme bewijs dat de mythe van het Ros Beiaard wel degelijk een grond van waarheid bevat. De stad is helemaal in de ban van deze spectaculaire vondst, maar dan wordt het gouden hoefijzer door Anatool gestolen. Slagen Jommeke en zijn vrienden erin om de schat terug te vinden? Het antwoord lees je vanaf 23 juni in ‘Het Ros Beiaard’, maar bijgevoegd vind je alvast enkele illustraties uit het album.

(Redactioneel: TROS_Radionieuws )