Het lokaal bestuur Lebbeke lanceert samen met Voka Oost-Vlaanderen het online vacatureplatform ‘Jobs in Lebbeke’. Lokale jobs worden zo meer zichtbaar en bekend. Deze samenwerking draagt bij tot een economische relance en een nog hogere werkzaamheidsgraad.

Bij bedrijven blijft de vraag naar gemotiveerd personeel erg groot. Daarom bouwde Voka Oost-Vlaanderen het online platform www.jobsinlebbeke.be uit om de bedrijven te bundelen die een job aanbieden in Lebbeke. Voka werkt daarvoor samen met het lokaal bestuur om op die manier zoveel mogelijk bewoners te bereiken. Lebbeekse bedrijven kunnen eenvoudig én gratis de koppeling met hun vacaturepagina leggen zodat het platform alle openstaande vacatures bundelt. Ook kleinere ondernemingen, vaak zonder vacaturepagina, kunnen hun openstaande jobs op de site publiceren. Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka Oost-Vlaanderen: “De crisis heeft er bij veel bedrijven ingehakt, maar de arbeidsmarkt is nog steeds erg krap. Mensen aan het werk krijgen is dan ook een belangrijk onderdeel van de langetermijnrelance. Eén van de grootste drempels om meer mensen aan de  slag te krijgen is de mobiliteit en concreet de afstand tot het werk. Door samen met de gemeentes de jobs in eigen streek bekend te maken, willen we die drempel wegnemen.”

Mike Torck, schepen van werk: “In Lebbeke zijn flink wat bedrijven actief. Kleine middenstanders, middelgrote ondernemingen en zelfs een paar grote kleppers. Ze botsen allemaal op hetzelfde probleem: geschikte werknemers vinden. Tegelijkertijd zijn Lebbekenaren echte pendelaars en moeten ze zich voor hun werk buiten de gemeente verplaatsen. De matching tussen werkgevers en werknemers kan dus beter. Door bedrijven de kans te geven hun vacatures lokaal in de kijker te zetten, helpen we onze burgers om een goede job dicht bij huis te vinden. Een win-winsituatie.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)