JEKO treedt op voor bewoners Kasteelhof

“Het jeugdkoor van Appels (JEKO) kwam onze bewoners verblijden met prachtige liedjes zowel in het Nederlands als in het Engels en dit met live pianobegeleiding”, zegt Walter Siau, de directeur van het Kasteelhof. “Dit werd door onze bewoners enorm geapprecieerd want dit bracht jong en oud terug samen.”

JEKO is de afkorting en naam van ons “jeugdkoor”. JEKO bestaat intussen 53 jaar, maar gedurende die tijd zijn de basisprincipes quasi ongewijzigd gebleven: graag samen zijn met andere jongeren, spelen, vertellen, plezier maken en “last but not least” graag zingen en musiceren. “Onze groep bestaat uit een 35-tal leden vanaf het tweede leerjaar, waarbij de leeftijdsverschillen eerder een voordeel dan een nadeel zijn: de oudsten nemen de jongsten mee op sleeptouw, leren hen samen spelen en zingen. De jongsten kijken vol bewondering op naar de oudsten”, klinkt het.

JEKO treedt op in de regio, maar ook daarbuiten. “Tweejaarlijks hebben we ons eigen groot concert waarbij steeds gewerkt wordt rond een centraal thema. Jaarlijks gaan we in de herfstvakantie op zangweekend naar Affligem en organiseren we in augustus een zomerkamp. We repeteren van september tot juni (behalve in de schoolvakanties) iedere vrijdagavond in Appels bij Dendermonde, en dit van 17u30 tot 20u00, in verschillende tijdsblokken. Afhankelijk van de leeftijd, de zangkennis, het moment van aansluiten en onze muzikale agenda, wordt er bekeken wie wanneer repeteert.”

Foto (c) Kasteelhof.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.