Inzameling van kurk bij Verko levert al een ton op

Op initiatief van Nele Cleemput startte Verko in 2020 met de inzameling van kurken. “Kurk is immers een beperkt beschikbaar natuurlijk materiaal met bijzondere kwaliteiten, waar veel vraag naar is. Daarom moeten we het zoveel mogelijk opnieuw gebruiken. De kurken stop die je fles afsluit, kan je een tweede leven geven als duurzaam isolatiemateriaal voor geluid en warmte in de bouwsector.”

Nele Cleemput: “Op 2 jaar tijd ontvingen de recyclageparken van Verko 1 ton kurk ontvangen. Een groot succes ! Uit de mooie cijfers blijkt dat kurken gelukkig steeds minder bij het restafval worden gegooid. Jaarlijks verdwijnen immers miljoenen kurken in de vuilniszak. Zij kunnen echter ook perfect gerecycleerd worden. Door de kurken te verzamelen, lever je bovendien ook een actieve bijdrage aan de vermindering van de afvalberg. Nog op zoek naar een goed voornemen voor het nieuwe jaar?  Begin dan met je kurken apart bij te houden en naar Verko te brengen. Je kan er al mee beginnen zodra je met een fles het nieuwe jaar in knalt.”

Voorzitter Dirk Abbeloos: “Verko werkt voor de recyclage samen met Vlaspit vzw. Zij hebben de nodige expertise en houden de sociale aanpak hoog in het vaandel, onder andere op het gebied van werkgelegenheid voor mensen met een beperking. Verko wil graag verder inzetten op deze sociale bewogenheid. Veel concreter kan circulaire economie haast niet worden.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)