Inspiratiemoment Buurtzorg ELZ Dender

Eerstelijnszone Dender organiseerde net als vorig jaar een inspiratiemoment voor lokale dienstencentra, vrijwilligers, medewerkers, burgers, … die op één of andere manier betrokken zijn bij een lokale buurtwerking (erkende projecten zorgzame buurt, projecten van lokale dienstencentra, woonzorgcentra, … wijkcomités, …).

Tijdens dit inspiratiemoment gaf Dany Dewulf van het VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw) via een panelgesprek verduidelijking rond enkele belangrijke thema’s van de buurtzorgregie. De 8 thema’s of bouwstenen werden in samenwerking met vier lokale projecten (LDC De Zonnebloem, LDC Zilverpand, LDC ’t Plein en ’t Lab Gods) in een draaiboek gegoten dat deze avond door ELZ Dender werd gelanceerd. Dit ter inspiratie van nieuwe, beginnende projecten maar evenzeer voor projecten die al langer in het vak zitten.

“Daarnaast was dit moment de ideale gelegenheid om burgers uit onze eerstelijnszone in contact te brengen met elkaar en ervaringen uit te wisselen rond hun, grote of kleine, initiatieven binnen hun buurt. Eerstelijnszone Dender is een levendige community van zorg- en hulpverleners, zorgvragers, mantelzorgers, vrijwilligers en lokale besturen uit Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele”, zegt Reinout Remmery, de coördinator van Eerstelijnszone Dender. “Wij bundelen onze krachten om hulpvragen beter op elkaar af te stemmen en in te spelen op de noden van de lokale bevolking. Ons doel is een gezond leven voor iedereen in onze zone. De ruggengraat van ons netwerk is de zorgraad.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.