Het wachtbekken Heistergem op het grondgebied van Buggenhout, Lebbeke en Opwijk is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Net daarom sloegen drie gemeentebesturen de handen in elkaar en is er een folder rond uitgebracht.

“Een ongeveer 2,2 km lange wandelroute voert je doorheen het gebied langs de meest verscheiden stukjes natuur zoals poelen en een heuse vijver met een vogelkijkwand, rietkraagjes, oudere en jongere boscomplexen en heel wat grasland en wastines (woeste gronden) die ecologisch worden beheerd door schapenbegrazing. Dit wachtbekken is één van de mooiste natuurgebieden van de streek met heel veel variatie en biodiversiteit.” zegt Geert Hermans, schepen van leefmilieu in Buggenhout.

“Om het wachtbekken Heistergem beter bekend te maken, werd er door de gemeenten Buggenhout, Lebbeke en Opwijk in samenwerking  met de VMM, en de Natuurpuntafdelingen ’s Heerenbosch en Ijsvogel een infofolder gemaakt.” zegt Johan Deleu, schepen van leefmilieu in Opwijk. “De infofolder zal verspreid worden bij de bevolking via de gemeentelijke diensten en bij de scholen in de 3 gemeenten in het kader van sensibilisatie rond natuur. Op die manier kunnen de scholen ook klasuitstappen (natuureducatie) organiseren naar het wachtbekken.” zegt Goedele Uyttersprot, schepen van leefmilieu in Lebbeke.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)