Hoe zit het met de Oude Vest?

Om de herinrichting van de Oude Vest te realiseren, kiest de stad voor participatietraject waarbij zowel bewoners, bezoekers als handelaars hun inbreng kunnen doen en nadien de vruchten ervan plukken. Ook de meerdenkers spelen hier een belangrijk rol. Het project begint stilaan meer vorm te krijgen, maar heeft nog een weg af te leggen. We werken toe naar de derde participatiefase.

  • In september 2020 verzamelden we de noden en verwachtingen voor de Oude Vest. De ontwerper ging hiermee aan de slag en ontwierp verschillende scenario’s.
  • In december 2020 vroegen we feedback op de ontwerpschetsen. We focusten ons op de mobiliteit, indeling van de straat, opties voor groen en water. Momenteel worden de adviezen van geïnteresseerde Dendermondenaren, adviesinstanties en raadsleden gebundeld en doorgegeven aan de ontwerper die een voorontwerp opmaakt. Begin februari volgt meer info over de eerste ideeën en ontwerpvoorstellen.
  • In maart 2021 laten we iedereen kennismaken met de voorontwerp en is er opnieuw kans tot inspraak. Praktische info hierover volgt. Deze inbreng aan ideeën, goedkeuring of afkeuring moet leiden tot een gedragen voorontwerp dat ten slotte een ontwerp en een realisatie wordt.

De Oude Vest wordt volledig heringericht en moet openbloeien tot een ware parel voor onze mooie stad. Het is een unieke kans om de binnenstad een nieuw aanzicht te geven! Dit staat in werf 3 van het meerjarenplan #project9200: samen-straf-stromen.

In de ambitienota staat waar de ambitie van het lokaal bestuur ligt en wanneer de herinrichting een succes mag genoemd worden. Meer info over het project lees je op www.dendermonde.be/oudevest. Heb je vragen of opmerkingen, contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

(Redactioneel: TROS_Radionieuws )