HOCKEY | Rechtbank geeft Dendermondse hockeyclub gelijk: werken werden onterecht stilgelegd

Met als doelstelling meer ruimte te creëren voor de sportende jeugd, ging de jonge Dendermondse hockeyclub D-MON Hockey een aantal jaren geleden op zoek naar een nieuwe locatie voor zijn 250 leden. Na een lange zoektocht vond de club een nieuwe thuis in Grembergen. Toen de club van stad Dendermonde in 2021 het fiat kreeg voor de herinrichting van het bestaande voetbalveld naar een hockeyterrein, zette de club alles in de steigers en rakelde de nodige financiering bij elkaar. In april 2022 konden de werken starten. Tot een klacht aan het begin van de zomer ertoe leidde dat de werken plotsklaps werden stilgelegd.

De club was het daar niet mee eens en spande een gerechtelijke procedure in om de werken verder te mogen zetten. “De rechter in Dendermonde is ons daarin over de hele lijn gevolgd en oordeelde dat de werken inderdaad onterecht werden stilgelegd”, zegt Catherine Zenner van D-MON Hockey. “We krijgen nu groen licht om het veld af te werken.Begin mei 2022 startten we met de aanleg van het nieuwe hockeyveld. Een groot sportief project dat niet alleen de vele hockeyspelers, maar ook de andere sportclubs in Sint-Gillis, de nodige ruimte zal bieden. De weergoden stonden paraat en zorgden ervoor dat de aannemer sneller kon vooruitgaan dan vooropgesteld. Eind juni was het einde in zicht: restten nog de plaatsing van de kunstgrasmatten en het hekwerk. Het hockeyterrein zou dus ruim op tijd klaar zijn voor de start van het nieuwe competitieseizoen in september. Op 1 juli volgde echter een koude douche. Na een klacht werden de werken eenzijdig stilgelegd: op geen enkel moment werd D-MON Hockey gevraagd om toelichting te geven bij vermeende problemen. Nochtans beschikte de club over de nodige informatie die het stilleggen van de werken had kunnen vermijden.

Door het stilleggen van de werken kon de club het nieuwe seizoen niet starten op het nieuwe veld. “De trainings- en wedstrijduren werden al toebedeeld aan andere sportverenigingen. Gelukkig kon de club in zijn zoektocht naar creatieve oplossingen rekenen op de bereidwilligheid van andere clubs zoals KV Sint-Gillis en Hockeyclub Beveren alsook van de gemeente Buggenhout om ervoor te zorgen dat de 250 leden niet in de kou bleven staan.
Daarnaast liep het terrein in zijn onafgewerkte vorm een groot risico op beschadiging, in het bijzonder door de warme zomer.Tot slot kende het stilleggen van de werken ook nog een financiële impact (minder inkomsten uit sponsoring en events, terugbetaling van de leningen die de club is aangegaan …). Er restte ons dus geen andere mogelijkheid dan deze beslissing gerechtelijk aan te vechten”, volgens Zenner.

De opluchting na de uitspraak van de rechter is enorm. D-MON Hockey maakt nu zo snel als mogelijk werk van de afwerking van het veld. “Zodat de spelers spoedig hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe sportieve thuis. En dit project gaat ruimer: het is er voor alle inwoners van Dendermonde en omstreken die hockey wensen te beoefenen. Dat kan als lid van de club, maar eveneens tijdens vakantiekampen die toegankelijk zijn voor niet-leden of via de vooropgestelde samenwerkingen met Oscar Romero en Go Talent! Ook jongeren met een beperking kunnen komen proeven van onze bruisende hockeyvibe.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.