Herdenkingsbos

Ook dit jaar organiseert het gemeentebestuur van Lebbeke, in samenwerking met Natuurpunt, een verdere aanleg van het herdenkingsbos.

In het herdenkingsbos plant je een boom ter nagedachtenis van een dierbare die een band had met Lebbeke. Bomen staan immers symbool voor het leven dat zich telkens vernieuwt. Die herinneringsboom zal verder groeien en zal generaties lang verder leven, net zoals de herinnering aan jouw dierbare. Op die manier wordt het een plaats waar nabestaanden regelmatig kunnen terugkeren. “Een herinneringsboom is een bijzonder aandenken aan de overledene. Op die manier geven we mensen een plaats om te rouwen en een tastbare manier om de herinnering aan de overledene levend te houden”, aldus schepen Goedele Uyttersprot (N-VA). “Bovendien werken ze zo mee aan de aanbouw van een aangenaam en klimaatbestendig bos waar er ruimte zal zijn om te onthaasten, te ontmoeten en tot rust te komen. Naarmate er meer bomen geplant worden, zal dit stukje bos bijdragen aan een gezonde leefomgeving, meer biodiversiteit en een groener Lebbeke. En ten slotte ook een plekje waar de overleden inwoners kunnen herdacht worden.”

Om dit allemaal in goede banen te leiden, organiseert het gemeentebestuur op zondag 20 november 2022 een boomplantdag. “Op deze dag krijgen alle ingeschrevenen een boom die ze zelf mogen gaan planten. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de fijne samenwerking met Natuurpunt die het perceel aankocht. Opmerking: het gaat hier om een herdenkingsbos en geen begraafplaats. As-uitstrooiing is dus niet mogelijk.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.