HEIKANT ZELE | Soufiane Zahriou: “Ik ben ervan overtuigd dat erin blijven met deze groep zeker mogelijk kan zijn”

Heikant Zele neemt het dit weekend op tegen Melsele. Na de zege in de derby tegen Berlare vorig weekend willen Zahriou en co verder omhoog kijken en blijven aansluiten bij de ploegen hoger in het klassement.

“Het was een zaterdagwedstrijd tegen Berlare met toch wel wat volk dus dat zorgde voor heel wat sfeer. Het was er wel eentje met twee gezichten. De eerste tien minuten waren we niet wakker waardoor we heel snel 2-0 op achterstand kwamen door de gretigheid van Berlare. Gelukkig konden we snel de rug rechten en tegenprikken en was die gretigheid plots veel minder bij de tegenstander. We maken dan kort daarna 2-2 en was het spel ook meteen na 20 min terug in evenwicht. Voor de pauze konden we dan 2-3 scoren en konden we met een boost de tweede helft in”, zegt Soufiane Zahriou. “Na de pauze was het voetbal wat weg bij Berlare waardoor ze vooral met de lange bal kansen probeerden te krijgen maar onze verdediging en middenveld hield heel goed stand. We kregen zelfs verschillende kansen om 2-4 te maken. Thimon Willockx maakte dan een mooie actie op links en legde hem ter hoogte van de 16 meter af waardoor ik dan de verlossende 2-4 kon maken. Berlare maakt dan op het einde op een rare fase 3-4.”

Zahriou scoorde in de derby een hattrick. “Dat voelt als voetballer altijd wel goed. Ik maak gewoon graag plezier op een veld en vaak kan dat als we leuk voetbal brengen en we kunnen winnen. Wie uiteindelijk scoort maakt me op zich niet zoveel uit. Meestal kan ik met assists wel beslissend zijn voor de ploeg maar door zo’n goals een bijdrage leveren voor zo’n ommekeer in deze periode geeft altijd een fijn gevoel. Ik voetbalde voor Robur nog een jaar in eerste en dan ben ik naar Heikant gekomen. Na 3 seizoenen in tweede promoveerden we. Eerste provinciale heb ik altijd al een mooie reeks gevonden waarbij er sneller en meer wordt gevoetbald. Leuk om weer in de reeks te zitten al hoop ik dat we de komende weken wat in het klassement kunnen klimmen.”

Heikant staat veertiende en speelt dit weekend tegen Melsele. “We staan volgens mij wel iets te laag, gezien de kwaliteit van onze groep. De kern is niet breed dus van zodra er blessures zijn voelen we dat op het veld. Ik ben ervan overtuigd dat erin blijven met deze groep zeker mogelijk kan zijn. Met een beetje meeval zelfs de linkerkolom. Als we zowel de goede groepssfeer als de fantastische sfeer van onze supporters kunnen behouden en iedereen voor elkaar knokt zou dit geen issue mogen zijn.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.