Heemkring plaatst foto van oud gasthuis aan woon-zorgcentrum Boonwijk

In het verleden verschenen reeds foto’s in het straatbeeld, zoals aan het Gildenhuis in de Processiestraat en aan de kleuterschool in de Hullekenstraat. De heemkring plaatste intussen ook een foto van het oude rusthuis in de Boonwijk plaatsen. Het voormalige ‘Gasthuis’  werd afgebroken in 1981. De foto staat ter hoogte van het actuele rusthuis in de Gasthuisstraat, Dendermonde.

De heemkring ‘Bovyn’ werkt rond de geschiedenis van Sint-Gillis-Dendermonde en wil daarmee ‘verhalen uit de oude doos’ aan een breed publiek voorstellen. De vereniging doet dit op verschillende manieren: door het uitgeven van 4 tijdschriften per jaar en het organiseren van een tentoonstelling, het uitnodigen van de 60-jarigen op een voordracht en receptie, maar ook door het plaatsen van ‘historische foto’s’ op die plaatsen waar de opname toen gemaakt werd. Op die manier tracht de kring het beeld en de sfeer van enkele decennia geleden terug op te roepen.

“De oprichting van dit rusthuis in 1886 werd mogelijk gemaakt door een schenking van de familie Van Mossevelde-De Smet. Karel-Pauwel van Mossevelde was gehuwd met Rozalia De Smet, zuster van pater-missionaris De Smet die actief was in Noord-Amerika. Het ‘Godshuis’ was bij iedere Boonwijkenaar gekend als rusthuis voor ouderlingen”, zegt Paul Putteman van de heemkring.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.