Hamse ouderenweek in thema Flower Power

Deze week is het ouderenweek, een initiatief van de Vlaamse ouderenraad. Naar jaarlijkse gewoonte is dit voor alle bewoners van WZC Meulenbroek een week vol amusement en vertier met tal van festiviteiten en personeelsoptredens.

Omwille van de corona-pandemie hebben de medewerkers van het woonzorgcentrum hun programma ietwat moeten aanpassen(bv. activiteiten binnen de eigen afdeling i.p.v. gezamenlijk in de cafetaria), maar slagen zij er toch in om deze ‘feestweek’ niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Het thema van deze week staat in het teken van ‘Flower Power’. ‘Ook de komende dagen staan er nog leuke activiteiten op het programma. Het is zeer hartverwarmend voor zowel onze personeelsleden als mezelf om -in deze bijzondere tijden- onze bewoners met volle teugen te kunnen zien genieten.’,aldusSaskia Boone.

Herdenkingsmoment

Het woonzorgcentrum organiseert jaarlijks een herdenkingsmoment voor de families die hun dierbaren hebben verloren. Dat is tevens de laatste gelegenheid waarop de medewerkers van het woonzorgcentrum afscheid kunnen nemen. Het herdenkingsmoment was gepland in oktober, maar werd uit voorzorg -door de heropvlakkering van het virus in het hele land- geannuleerd.

‘Omdat het afscheid van de bewoners en vooral de manier waarop ook onze medewerkers heel diep hebben geraakt, was de nood hoog om toch iets te organiseren.’, aldus Saskia Boone. ‘De ouderenweek bleek de ideale gelegenheid om hen te herdenken.

’Dit herdenkingsmoment zal plaatsvinden op vrijdag 20 november om 10.00 u.buiten voor het woonzorgcentrum. ‘Tijdens het herdenkingsmoment zullen alle medewerkers van het woonzorgcentrum de Jerusalema dansen. Voor elke bewoner waarvan we afgelopen maanden afscheid hebben moeten nemen, voorzien onze medewerkers een witte ballon* met hun naam.

Nadien zullen ook de bewoners (al zittend) hun versie van de Jerusalema dansen.

’Omwille van de coronamaatregelen kunnen we tijdens het herdenkingsmoment geen familieleden, vrienden, kennissen, ...toelaten op dewoonzorgsite. Zowel het herdenkingsmoment, als beide versies van de dansen zullen verwerkt worden in een filmpje. De hyperlink naar het filmpje zal nadien via een kaartje bezorgd worden aan de familieleden.

(Redactioneel: TROS_Radionieuws )