Groepsaankoop bomen en heggen

De komende jaren wil Lebbeke veel bomen, gemengde heggen en hagen aanplanten en dat kan niet zonder de hulp van de burgers.

“In vele tuinen is het aanwezige groen vaak beperkt tot een aantal exotische struiken en/of siergrassen”, zegt schepen van Klimaat Mike Torck (Groen). “Door het aanplanten van bomen, heggen en hagen kunnen private tuinen meer vergroenen en natuurlijker worden ingericht. Daarnaast kunnen deze bomen, heggen en hagen een substantiële bijdrage leveren in het bestrijden van het hitte-eilandeffect en het versterken van groenblauwe verbindingen.”

“Met de actie ‘boom zoekt grond’ willen we onze burgers als partners betrekken bij de vergroening van onze gemeente en hen ontzorgen en stimuleren om een heg, haag, boom of meerdere bomen aan te planten op hun grond”, zegt schepen van Leefmilieu Goedele Uyttersprot (N-VA). “Tussen 1 en 21 november organiseren we daarom een groepsaankoop voor bomen, heggen en hagen. Hoogstammen, laagstammen, halfstammen een heg of een haag: voor elke tuin wat wils én aan een verminderd tarief!” De bestelde en betaalde bomen worden bedeeld op 11 december 2022.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.