Gooi niet met afval, maar met complimentjes

Een strik rond de vuilniszak. Een bedankingssticker op de container. Een stoeptekening. Op deze manier bedankten de inwoners de voorbije jaren afvalmedewerkers van Verko voor hun inzet. Ook dit jaar roept Verko op om respect voor hen te tonen tijdens de Week van het Afvalteam. De hoffelijkheidscampagne vindt plaats van 15 tot en met 21 november 2021.

Weer over geen weer, de sint laat de komende dagen de kinderen niet in de kou staan. Afvalmedewerkers daarentegen trotseren het hele jaar door weer en wind om afval in te zamelen en te verwerken. En dat verdient respect, zeker tijdens de Week van het Afvalteam die start op maandag 15 november 2021. De campagne vindt al voor de zesde keer plaats.

Daarom roept Verko op om met extra veel complimenten te gooien naar afvalophalers, chauffeurs van de vuilniswagen, recyclageparkwachters, de opruimers van de handhavingscel, medewerkers van de verschillende verwerkingsdiensten, het personeel van de kringloopwinkels en de administratie. Directeur Peter De Leeuw: “Mijn team verdient een glimlach. Dat kan letterlijk, maar ook figuurlijk. Op de website van Verko kunnen ouders en grootouders een kleurplaat met een lachend gezichtje (een smiley) downloaden en laten inkleuren door hun kinderen of kleinkinderen. Door de tekening vóór het raam te hangen of af te geven aan onze medewerkers toon je waardering voor hun werk. En dat weten ze ten zeerste te appreciëren.”

Downloadlink kleurplaat: www.dds-verko.be/weekvanhetafvalteam

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)