gezondheid van kantoormedewerkers op de eerste plaats bij nieuwe collecties Tarkett

Tarketvoegt de DESSO AirMaster® Savera- en Savera Shade-tapijttegels in plankformaat toe aan het gepatenteerde DESSO AirMaster-assortiment. DESSO AirMaster werd geïntroduceerd in 2010 en is onderdeel van de zoektocht van Tarkett naar nieuwe manieren om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren.

In de loop van 2021 heeft Tarkett 2.800 kantoormedewerkers ondervraagd in 14 landen over de hele wereld. Binnenluchtkwaliteit kwam bij alle respondenten als een van de grootste bezorgdheden naar boven. “De DESSO AirMaster Savera- en Savera Shade-collecties zijn ontwikkeld met het oog op hun veelzijdigheid en praktische toepasbaarheid. Ze verminderen schadelijke fijnstofdeeltjes op de werkplek enorm en weten zo de gezonde omgeving te creëren waar werknemers naar op zoek zijn. Dankzij het enorme succes is DESSO AirMaster sindsdien uitgegroeid tot een reeks inspirerende collecties, met DESSO AirMaster Savera en Savera Shade als meest recente toevoegingen. AirMaster is de perfecte gezondheidsbevorderende, duurzame en stijlvolle oplossing die voldoet aan alle eisen van werknemers, die zich meer dan ooit ongerust maken over betere binnenluchtkwaliteit”, aldus Anette Timmer, EMEA Marketing Director Workplace, Hospitality & Leisure.

De collectie is ontworpen in lijn met de Tarkett Human-Conscious Design®-aanpak, waarmee Tarkett focust op het inrichten van veiligere en gezondere ruimtes waarin mensen optimaal kunnen presteren. “DESSO AirMaster Savera en Savera Shade zijn beschikbaar als planken voor een flexibele vloeroplossing. De DESSO AirMaster Savera- en Savera Shade-planken zijn perfect voor het ontwerpen van creatieve en praktische vloerontwerpen, zeker als ze worden gecombineerd met de pvc-vloeren van Tarkett. Al sinds de introductie in 2010 bewijst de AirMaster-technologie zich als praktische toepassing in talloze werkruimtes, maar ook tijdens strenge laboratoriumtests blijft dit tapijt trouw aan zijn belofte. Uit verschillende tests is gebleken dat DESSO AirMaster vier keer effectiever is in het opvangen en vasthouden van fijnstof dan conventionele tapijten, en acht keer effectiever is in vergelijking met gladde vloeroplossingen.”

“Bovendien werd het onafhankelijke GUI Gold-label aan DESSO AirMaster toegekend op basis van een gemiddelde van 15 herhaalde tests waarbij buitengewone fijnstofopvang is gemeten. Dit grote aantal tests is gedaan om ervoor te zorgen dat de resultaten wetenschappelijk verantwoord zijn en niet slechts gebaseerd op een eenmalige prestatie. Uit een aantal tests bleek dat DESSO AirMaster tot 20 keer effectiever was in het opvangen en vasthouden van fijnstof dan gladde vloeroplossingen.”

Foto (c) Tarkett.


(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.