Gestroomd.be helpt gemeenten bij verduurzaming voertuigenpark

In heel Vlaanderen kiezen lokale besturen bewust voor duurzame alternatieven voor hun voertuigenpark. Dat blijkt uit deordersop het aankoopplatformGestroomd.bedatalle Vlaamse streekintercommunales vorig jaar lanceerden. 102 duurzame voertuigen in bestellingbetekentbinnenkortevenveel vervuilende wagensminder op de baan.

In april 2022 hield IGEMO (Mechelen) met de 10 andere Vlaamse streekintercommunales, waaronder DDS, een nieuw aankoopplatform voor duurzame voertuigen boven de doopvont.Gestroomd.bewas geborenen biedt lokale besturen de mogelijkheid om elektrische, hybride en andere duurzame voertuigen te kopen, al dan niet aangepast aan specifieke noden. En met succes. Op minder dan een jaar tijd registreerden weal102 bestellingen.En dat is nog maar een begin.

Raf De Wolf, voorzitter DDS:“Door met verschillende gemeenten samen grotere volumes aan te kopen, krijgen wegunstige prijzen.En een gemeenschappelijkeoverheidsopdrachtbetekent ook minderadministratieve rompslompin vergelijking met een individuele aanpak per gemeente. Dat zijn twee serieuze voordelen. Ik ben ervan overtuigd dat de lokale besturen, politieen brandweerzones, OCMW’s en onderwijsinstellingen in onze regio nog potentieel hebben om hun voertuigenparkverder tevergroenen.De aankoopcentraleGestroomd.bebiedt hen daarbijzekereen helpende hand. Een duurzaamvoertuigenparkcreëert niet alleen een gunstige impact op de leefbaarheid van steden en gemeenten, maar komt ookde economie en het klimaat ten goede.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.