Gespreksavond over UiTPAS en verenigingen in De Pit

Het lokaal bestuur organiseert een infoavond voor en over partnerschap tussen verenigingen en de UiTPAS. Na het informatieve gedeelte volgt een sofababbel met Aster Nzeyimana en Dominique Van Malder.

“Bij cultuur, sport en jeugd denkt men niet onmiddellijk aan thema’s als armoede of maatschappelijke kwetsbaarheid maar elke vereniging wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd: inschrijven maar niet opdagen, niet mee ‘kunnen’ op kamp, geen deelname aan activiteiten met extra deelnameprijs,… Deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten is een basisrecht voor iedereen”, klinkt het. “Daarom richtte het lokaal bestuur in 2019 het ‘Lokaal Netwerk Vrijetijdsparticipatie’ op. Het netwerk is een samenwerking tussen de afdeling vrije tijd, de sociale dienst en externe partners. Samen wordt actief nagedacht over vrijetijdsparticipatie in Buggenhout.  De roepnaam van het netwerk werd ‘Iedereen mee UiT’ gedoopt zodat er een duidelijke verwijzing naar de UiTPAS is.”

De infoavond vindt plaats op dinsdag 21 september in GC De Pit. “We starten om 19u30 maar u bent welkom vanaf 19u. Verenigingen die zich willen engageren om hun werking open te stellen, zijn van harte welkom.” Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van het aantal personen dat aanwezig zal zijn. Deelname is gratis.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)